Sign up for our weekly newsletter
Nottingham Carnival online

The Big Notts Quiz: Part IV

18 July 20 illustrations: Raphael Achache

Some say these quizzes have been the highlight of their lockdown life, others think they’ve been an enormous waste of everyone’s time. Either way, we’ve done one more, and made it extra difficult to finish things off…

1. Which of the following is not a Thai restaurant in Nottingham?

a) Tarn Thai
b) Zaap
c) Paste
d) Bangkok Nights

2. Who is the current Sheriff of Nottingham?

a) Alan Wheatley
b) Al Gilby
c) Patience Uloma Ifediora
d) Catherine Arnold

3. Which comedian performed for the first time in his long career at the Nottingham Empire Theatre in 1954?

a) Ronnie Corbett
b) Al Gilby
c) Tommy Cooper
d) Ken Dodd

4. Which King died at Newark Castle in 1216?

a) Henry IV
b) Edgar
c) Richard II
d) John

5. Approximately how many acres in size is the Old Market Square?

a) 3.1
b) 4.7
c) 5.5
d) 7.2

6. Which Batman film featured Wollaton Hall as the location for Wayne Manor?

a) Batman Returns (1992)
b) Batman & Robin (1997)
c) The Dark Knight Rises (2012)
d) Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2016)

7. During the sixties, Notts’ S. Thomas and Co. of Bulwell were the world’s largest manufacturer of what?

a) Hats
b) Cotton buds
c) Drinking straws
d) Pencils

8. Which Radio One DJ described the Notts County Choir’s County’s The Team For Me as “the worst pop song of all time”?

a) Noel Edmonds
b) Al Gilby
c) Dave Lee Travis
d) Tommy Vance

9. What’s unique about the Nottinghamshire village of Laxton?

a) They elected a dog as mayor
b) It’s the only British village with an ‘x’ in its name
c) They’re the last village in Europe that still practices the medieval ‘open field’ system of farming
d) Literally nothing

10. Which of the following famous names did not stay at the George Hotel (now the Mercure Hotel) on George Street?

a) Charles Dickens
b) Quentin Tarantino
c) Muhammad Ali
d) Elizabeth Taylor

11. Which band performed live for the first time ever at the University of Nottingham Student’s Union in February 1972?

a) AC/DC
b) The Ramones
c) Paul McCartney and Wings
d) Queen

12. What name is given to the tree that, according to legend, once provided shelter to Robin Hood?

a) The Major Oak
b) The Big Beech
c) The Mighty Maple
d) Robin’s Red Pine

13. The flag of which US state hangs inside Oxton Church?

a) Pennsylvania
b) Alaska
c) Ohio
d) Maryland

14. Which of the following is not an anagram of Nottingham?

a) Giant month
b) Goth tinman
c) Hong tit man
d) Ninth mango

15. Nottingham was host to civil unrest in 1766. What are the protests known as?

a) The Vast Cracker Fallout
b) The Big Grape Debate
c) The Considerable Chutney Commotion
d) The Great Cheese Riot

16. Nottingham was the first city to install what in its shopping centres?

a) Braille signs
b) Handrails
c) Greggs
d) Recycling bins

17. The Bendigo monument is shaped like which animal?

a) A goose
b) A lion
c) A bear
d) A horse

18. Including this one, how many issues of LeftLion have there been?

a) 124
b) 125
c) 126
d) 127

19. Which member of Iron Maiden was born in Worksop?

a) Steve Harris
b) Bruce Dickinson
c) Janick Gers
d) Al Gilby

20. Which Pet Shop Boys’ song did Neil Tennant write while staying in Notts?

a) West End Girls
b) It’s a Sin
c) What Have I Done to Deserve This?
d) Go West

 

ANSWERS:

1. (d) 2. (c) 3. (d) 4. (d) 5. (c) 6. (c) 7. (c) 8. (a) 9. (c) 10. (c) 11. (c) 12. (a) 13. (a) 14. (d) 15. (d) 16. (a) 17. (b) 18. (d) 19. (b) 20. (a)

How did you do?

0-4 – Pain Meadows

5-9 – Poorvil and Dean

10-13 – Tryin’ Clough

14-17 – Robin Good

18-20 – Sleaford God

If You Love LeftLion, Support LeftLion...

We are part of what makes Nottingham unique – not many cities in the world have a free press like us. The coronavirus pandemic has hit us hard. Until March we published ten thousand magazines every month, distributing them for free to over 450 venues in and around Nottingham. As we head back into print we are asking our readers and the people who love what we do to support us.

Support LeftLion now

Lost City Adventure Golf