Sign up for our weekly newsletter
Motorpoint Arena ice skating

The Big Notts Quiz: Part III

7 June 20 illustrations: Raphael Achache

Thought last month’s quiz was too easy? Good news, we’ve decided to ramp up the difficulty this time around to see how many of you really know NG...

1. Who was the Nottingham-born detective responsible for putting the Krays in jail?
a) ‘Whipper’ Weed
b) ‘Nipper’ Read
c) ‘Chipper’ Mead
d) Apollo Creed

2. In what century did the Viking Great Heathen Army occupy Nottingham?
a) 8th
b) 9th
c) 10th
d) 11th

3. Which of the following is not a Jeanie Finlay film?
a) The Great Hip Hop Hoax
b) Orion: The Man Who Would Be King
c) Lost at Sea
d) Sound it Out

4. What type of animal did architect Watson Fothergill carve into his bank buildings as an inside joke against the profession?
a) Monkey
b) Pig
c) Goose
d) Dragon

5. What is the name of Vicky McClure’s character in Line of Duty?
a) Kat Flarnsworth
b) Kim Flanagan
c) Kate Fleming
d) Katherine Flenton

6. Which Nottingham band had a song featured in The Sopranos?
a) Amber Run
b) Tindersticks
c) Sleaford Mods
d) Fudge Tunnel

7. Which boxer did Carl Froch famously stop with fourteen seconds remaining in the twelfth round in their 2009 fight?
a) Jermain Taylor
b) Mikkel Kessler
c) Andre Dirrell
d) Andre Ward

8. Which Nottingham Panthers fan-favourite #44 was part of the infamous bench-clearing brawl against the Sheffield Steelers in 2001? 
a) Lee Jinman
b) Pasi Hakkinen
c) Claude Savoie
d) Barry Nieckar

9. Which former Forest player swapped shirts with Diego Maradona after England’s infamous ‘Hand of God’ defeat to Argentina in the 1986 World Cup?
a) Peter Shilton
b) Viv Anderson
c) Chris Woods
d) Steve Hodge

10. Which American Motown legend was living in Nottingham at the time of his death in 2003?
a) Edwin Starr
b) Marvin Gaye
c) David Ruffin
d) Eddie Kendricks

11. In 1931, J.V. Joshi – a student at University College, Nottingham – received a visit from his famous uncle. Who was the uncle?
a) Franklin D. Roosevelt
b) Pablo Picasso
c) Warren Zevon
d) Mahatma Ghandhi 

12. Which of the following Nottingham celebrities does not have a tram named after them?
a) Erica Beardsmore
b) Mary Potter
c) Sam Clarke
d) Colin Slater

13. The UK’s first radio phone-in was on Radio Nottingham on 4 February 1968. What was the topic?
a) The Beatles
b) The Vietnam War
c) Goose Fair
d) Pest control

14. In 1955, ‘Syncopating Sandy’ Strickland set the world record for doing what for 133 hours and 14 minutes in Sutton-in-Ashfield?
a) Dancing
b) Press-ups
c) Playing the piano
d) Playing darts

15. Who scored the winning goal when Nottingham Forest beat Hamburg in the 1980 European Cup final?
a) Trevor Francis
b) John Robertson
c) Garry Birtles
d) Ian Bowyer

16. What is the Nottingham City Council House bell named?
a) Dry Edgar
b) Humble Jeremy
c) Little Ben
d) Tony Chocolonely

17. Eastwood resident James Brown has a museum entirely dedicated to what?
a) Vacuum cleaners
b) Legendary moose pelts
c) Kites
d) LeftLion

18. In 1180, Nottingham became the first place in England to register what?
a) Its name as a trademark
b) The temperature
c) A dog as their mayor
d) An earthquake

19. How did Bella Ramsey’s Game of Thrones character die?
a) She was crushed by a giant
b) A catapult fired her into the sea
c) She was eaten by a dragon
d) She was executed by Jon Snow

20. Which area of Nottingham is located the furthest west?
a) Hyson Green
b) Stapleford
c) Carlton
d) Clifton

 


ANSWERS:

1. (b) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (a) 8. (d) 9. (d) 10. (a) 11. (d) 12. (c) 13. (d) 14. (c) 15. (b) 16. (c) 17. (a) 18. (d) 19. (a) 20. (b)


How did you do?

0-4 – Pain Meadows
5-9 – Poorvil and Dean
10-13 – Tryin’ Clough
14-17 – Robin Good
18-20 – Sleaford God

We have a favour to ask…

LeftLion is Nottingham’s meeting point for information about what’s going on in our city, from the established organisations to the grassroots. We want to keep what we do free to all to access, but increasingly we are relying on revenue from our readers to continue. Can you spare a few quid each month to support us?

Support LeftLion now

Overall Magazine Advert